Dealuri de ciocolata si legende cu uriasi

Va propun o calatorie in Filipine, mai exact in Insula Bohol. Dealurile acestei insule sunt conice, dar cu varfurile rotunjite si pline de verdeata. Datorita faptului ca vegetatia din zona este reprezentata de plante ierboase, in sezonul uscat acestea sunt arse de soare si capata o culoare maronie. Astfel din luna februarie pana in luna mai dealurile par invelite in ciocolata. Odata cu terminarea anotimpului uscat, ploile tropicale pun stapanire pe tinut si datorita lor vegetia se reintoarce la viata.

dealuri-de-ciocolata-8.jpg
http://www.cunoastelumea.ro

Insula Bohol este localizata in Arhipelagul Visaya si gazduieste 1268 de versanti pe un platou in centrul insulei. Inaltimea lor variaza intre 30 si 100 m, iar formarea acestora este un lucru putin cunoscut. Se presupune ca ploile tropicale dese au dus in timp la eroziunea dealurilor, capatand forma pe care o au acum. Insa, un lucru ciudat este faptul ca nici un deal nu prezinta pesteri, in mod normal in astfel de zone calcaroase aceste formatiuni sunt frecvente.

cdn-image.travelandleisure.jpg
http://www.cdn-image.travelandleisure.com

Legendele spun ca dealurile de ciocolata au fost formate de uriasi. Povestile cu uriasi fac inconjorul lumii de mii de ani si se pare ca au ajuns si in Filipine. Se spune ca doi uriasi se luptau si aruncau cu stanci si cu pamant unul dupa altul. Lupta a durat foarte mult, iar ambii uriasi au obosit, nereusind sa se doboare. La final au hotarat ca nu mai are rost sa se certe si s-au impacat, parasind insula ca doi prieteni. In urma lor au lasat mormane de pamant care in timp s-au acoperit cu verdeata si astfel au luat nastere dealurile de cioclata.

i2.wp.comoutoftownblog.jpg
http://www.i2.wp.com/comoutoftownblog.com

Cu legende sau nu, dealurile de ciocolata sunt un loc important pentru filipinezi, atat din punct de vedere turistic cat si din punct de vedere istoric. In Insula Bohol, in anul 1565 a fost semnat primul document oficial intre locuitorii insulei si regatul spaniol. Datu Sikatuna, seful local, a semnat un tratat de prietenie cu Miguel Lopez de Legazpi, reprezentantul regelui Filip al II-lea. Acestia au semnat documentul, dupa care au baut un vin amestecat cu propriul lor sange, acest act purtand numele de „pactul sangelui”. Nu dupa mult timp, insasi tara a primit numele regelui Filip si anume Filipine.

Adela Teban

Reclame

12 gânduri despre „Dealuri de ciocolata si legende cu uriasi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s