Cheile Verdon-Gorges du Verdon

Edouard Martel, pionier al explorarilor speologice din Franta, in 1905, afirma despre Defileul Verdon ca este „cea mai impresionanta priveliste din Franta”. Azi, defileul este considerat cel mai frumos din Europa. Are o lungime de 20 km si pereti stancosi care masoara 700 m. Defileul s-a format in urma eroziunilor provocate de Raul Verdon care de-a lungul timpului a sapat adanc in stanca calcaroasa a regiunii Haute Provence.

pics.disabilityfriendlyholidays.co.uk
http://www.pics.disabilityfriendlyholidays.co.uk

Primavara privelistea devine colorata datorita florilor de migdal care coloreaza versantii in roz, iar in mijlocul verii locul devine si mai feeric. Campurile care inconjoara defileul capata culoarea specifica Provence-ului. Movul intens lavandei creeaza o imagine unica, iar pentru cei mai norocosi care ajung sa viziteze aceste zone vor ramane nu doar cu amintirea peisajului de basm ci si cu amintirea parfumului special de lavanda.

ak6.picdn.net
http://www.ak6.picdn.net

Primul care a reusit sa coboare versantii defileului a fost E. Martel, care a condus o expeditie de trei zile de-a lungul albiei Raului Verdon, echipa a supravietuit incercarilor, iar in final au ajuns la capatul traseului cu o singura barca pneumatica care nu a fost sparta, celelalte, impreuna cu tot echipamentul au sfarsit sfasiate de stancile foarte ascutite. Martel a fost foarte impresionat de frumusetea zonei si de culoarea turcoaz a apei, insa la vremea respectiva a declarat ca defileul nu poate fi vizitat de catre turisti. O suta de ani mai tarziu, doua poteci traverseaza culmea versantiilor si ofera turistilor puncte amenajate de unde pot admira frumusetea naturii.

dreamdestinations.ro
http://www.dreamdestinations.ro

Source: Descoperiti minunile lumii (Reader`s Digest)

Adela Teban

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s